Україна в ОБСЄ: Компромісів щодо територіальної цілісності не буде

Україна відкидає будь-які компроміси щодо її суверенітету та територіальної цілісності у межах міжнародно визнаних кордонів.

Як передає кореспондент Укрінформу, на цьому наголосив під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер у Відні Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк.

"Дозвольте мені чітко сформулювати: не може бути ніяких компромісів щодо суверенітету та територіальної цілісності. Територіальна цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів. Ніяких компромісів взагалі. І їх не буде", - наголосив Цимбалюк.

За словами українського посла, "час для ігор скінчився". "Для України та її народу має бути справжня безпека. Російські війська повинні залишити окуповані території. Необхідно гарантувати суверенітет і територіальну цілісність України", - підкреслив він.

Очільник української місії в ОБСЄ також закликав бути пильними щодо заяв рф про нібито зменшення бойових дій на певних напрямках в Україні.

"Ми маємо бути пильними. Ми добре пам’ятаємо, скільки разів перед вторгненням росія заявляла, що її війська відведені від кордонів України. І сьогодні ситуація залишається складною та сповненою викликів. Російські загарбники залишаються на нашій землі. Вони продовжують обстріли наших міст. Ракетні та авіаційні удари не припиняються", - заявив Цимбалюк.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Воно здійснювалося і здійснюється у тому числі і з території білорусі.

Російські війська обстрілюють і знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

На запропонованих москвою переговорах кремль вимагає від України, зокрема, відмовитися від частини своєї території.