У Раді пропонують заборонити діяльність Московського патріархату в Україні

Народні депутати зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №7204 "Про заборону Московського патріархату на території України".

Документ оприлюднено на сайті парламенту, передає Укрінформ.

Проєктом закону пропонується заборонити діяльність Московського патріархату – Російської православної церкви та релігійних організацій, які є частиною Російської православної церкви, у тому числі Української православної церкви.

Також передбачено, що вся церковна власність найвищих органів церковної влади та управління Російської православної церкви в Україні та релігійних організацій, які є частиною РПЦ в Україні, у тому числі Київської митрополії УПЦ, синодальних установ, управління єпархій, впродовж 48 годин з дня ухвалення цього закону інвентаризується і націоналізується. 

Водночас зазначається, що релігійні громади, монастирі і духовні навчальні заклади Московського патріархату можуть змінити свою підлеглість впродовж 14 днів з дня набрання чинності цим законом відповідно до Закону України "Про свободу совісті та релігійні організації".

Як повідомлялось, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.