Кулеба: Закликаємо Китай як глобальну державу відіграти важливу роль у припиненні війни

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав Китай як глобальну державу допомогти у пошуку політичного рішення задля припинення агресії росії проти України.

Про це він написав у Твітері, передає Укрінформ.

“Упродовж десятиліть українсько-китайські відносини будуються на взаємній повазі, розумінні та вигоді. Ми поділяємо позицію Пекіна щодо необхідності знайти політичне рішення для припинення війни проти України і закликаємо Китай як глобальну державу відіграти важливу роль у цих зусиллях», - зазначив він.

Очільник МЗС також закликав накладати санкцію проти росії, ізолювати її і притягувати до відповідальності після відкриття вогню по мирному протесту в Херсоні.

«У Херсоні російські воєнні злочинці відкрили вогонь по беззбройних людях, які мирно протестували проти окупантів. Видно пораненого пенсіонера. Це потворне обличчя росії, ганьба для людства. Ми повинні зупинити Росію! Накладайте на них санкції, ізолюйте їх, притягуйте до відповідальності воєнних злочинців», - зазначив глава української дипломатії.

Як повідомлялося, 20 березня міністр закордонних справ КНР Ван Ї наголосив, що рішення кризи в Україні включає сприяння діалогу двох сторін та переговорам, щоб якомога скоріше припинити вогонь і бойові дії в Україні, уникнути жертв серед цивільного населення та запобігти гуманітарній кризі.

Також Ван Ї додав, що довгострокове рішення полягає у відмові від менталітету холодної війни і блокової конфронтації та створенні стійкої архітектури регіональної безпеки для довготривалого миру в Європі.

Крім того глава китайської дипломатії підкреслив, що позиція КНР стосовно вторгнення росії в Україну відповідає позиції більшості країн.