Антиконституційні заяви на тему позаблоковості не є шляхом до миру – В'ятрович

Народний депутат із фракції “Європейська Солідарність” Володимир В’ятрович заявив, що будь-які антиконституційні заяви на тему позаблоковості України є не шляхом до миру, а до розколу країни.

Як передає Укрінформ, про це нардеп написав у Фейсбуці.

"Будь-які заяви посадових осіб про «позаблоковість» і можливу «відмову від членства в НАТО» є відверто антиконституційними. В умовах війни такі заяви є відвертим шкідництвом, адже вони руйнують національну єдність, яка є запорукою нашої перемоги, дають ворогу зрозуміти, що Україна піддається на тиск, а отже заохочують ескалацію збройної агресії", - зазначив він.

В'ятрович запевнив, що у 2014 році Україна була нейтральною і позаблоковою, і це не лише не захистило нас від російської агресії, а й сприяло цій агресії.

"Будь-які антиконституційні заяви влади на тему позаблоковості – це шлях не до миру, а до розколу й послаблення всередині країни і демонстрацію непослідовності й слабкості назовні. Це саме стосується подібних заяв не тему «захисту російської мови» та інших забаганок путіна", - наголосив народний депутат. 

Він зауважив, що наша внутрішня і зовнішня політика, суверенітет і територіальна цілісність не можуть бути предметом переговорів з ворогом.

"Шлях до нашої перемоги лежить не через хитання і повернення до небезпечних спроб «сойтісь посрєдінє», а через національну єдність і рішучу відсіч ворогу. Здатність до яких український народ засвідчує упродовж кожного дня народної війни за нашу незалежність", - додав В’ятрович.

Як повідомлялось, 24 лютого російський президент володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, житлові будинки.