Путін буде притягнутий до відповідальності за напади на Маріуполь – посольство США

Президент рф володимир путін буде притягнутий до відповідальності за навмисні напади на мирних жителів Маріуполя.

Про це заявило посольство Сполучених Штатів в Україні у Твітері, передає Укрінформ.

«Путін буде притягнутий до відповідальності за його навмисні напади на мирних жителів Маріуполя, особливо на тих, хто евакуювався вчора, а також на театр, де перебували в укритті понад 1200 жінок і дітей», - наголосили в американському диппредставництві.

Як повідомлялося, за даними Маріупольської міськради, російський агресор зруйнував 80% житлового фонду, з них майже 30% не підлягає відновленню.

Маріуполь у блокаді вже 16 діб, понад 350 тисяч жителів міста продовжують ховатися у сховищах і підвалах від безперервних обстрілів з боку російських окупаційних військ.

16 березня російські терористи скинули авіабомбу на приміщення Драматичного театру Маріуполя. Зруйнована центральна частина театру, уламками завалило вхід у бомбосховище, розташоване під будівлею, у якому укривалися сотні людей, переважно жінки та діти. З-під завалів уже врятували 130 людей, роботи тривають.

Станом на 13 березня 2187 маріупольців загинули від атак з боку російської федерації.

24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.