Посольство України закликає Ізраїль скасувати квоти для біженців

Посольство України закликає Державу Ізраїль скасувати політику квот та інші штучні перешкоди для жінок та дітей, які тікають з України.

Про це йдеться у коментарі посольства, опублікованому у Фейсбуці, передає Укрінформ.

У посольстві підкреслили, що росія здійснює геноцид українців, вбиваючи тисячі мирних жителів, поки уряд Ізраїлю ретельно перевіряє кожного біженця з України. Установа закликає тих, хто приймає рішення, скасувати політику квот та інші штучні перешкоди для жінок і дітей, які тікають з України.

Як зазначається, необхідно визначити, що кожен член сім'ї громадянина Ізраїлю або громадянина України, який має законний статус в Ізраїлі, включаючи тих, хто перебуває в Ізраїлі за належною візою, матиме право приїхати на певний період до закінчення війни і без додаткових перешкод. Ця категорія людей не має підпадати під жодні квоти і повинна мати можливість в’їхати в Ізраїль після пред’явлення доказів про родинні в’язки.

Посольство також просить компетентні органи розробити альтернативний механізм, який дозволить в'їзд українцям, які мають друзів в Ізраїлі, після пред'явлення письмових юридичних зобов'язань приймаючої сторони.

Для громадян України, які наразі проживають в Ізраїлі, посольство закликає тимчасово дозволити їм тимчасово працевлаштовуватися до закінчення кризи, щоб утримувати себе.

Представництво України вже представило свої пропозиції міністру внутрішніх справ Аєлет Шакед і сподівається, що «влада, чия нація мала досвід життя біженців протягом усього свого існування», прийме тих, хто рятує своє життя та життя своїх дітей у пошуку тимчасового притулку від жахів війни

«Варто підкреслити, що українці, які шукають тимчасовий притулок в Ізраїлі, не роблять випадкового вибору місця призначення. У всіх тих, хто приїжджає, є родина чи друзі в Ізраїлі, які готові їх прийняти» - наголосили дипломати.

Як повідомлялося, раніше посольство Ізраїлю інформувало, що громадяни України не можуть в'їхати до Ізраїлю як туристи, аби перечекати завершення війни. Для в’їзду в країну потрібно подати заявку та отримати дозвіл від МВС Ізраїлю, який надається лише визначеним категоріям громадян.

Пізніше посол Ізраїлю заявив, що відмова у праві на в’їзд до країни надаватиметься лише тим, хто у минулому порушував візовий режим і перебував у Ізраїлі нелегально, а тим, хто має близьких родичів в Ізраїлі, не потрібно заповнювати анкету