У ДБР назвали «маніпулятивною» інформацію про переслідування Пашинського

У Державному бюро розслідувань заявили, що інформація про переслідування колишнього народного депутата Сергія Пашинського за, нібито, передачу ПЗРК "Стугна" Збройним силам України, не відповідає дійсності.

Як передає Укрінформ, про це ДБР заявило у Телеграмі.

"ДБР розслідує кримінальне провадження, в якому фігурує Сергій Пашинський, однак воно жодним чином не пов’язане із передачею Збройним силам України ПЗРК "Стугна", - ідеться у повідомленні.

У бюро зазначили, що сьогодні низка ЗМІ розповсюдили інформацію про те, що ДБР розслідує кримінальне провадження відносно Сергія Пашинського за те, що він, нібито, передав ПЗРК "Стугна" Збройним силам України.

"Дана інформація є маніпулятивною та не відповідає дійсності. В рамках кримінального провадження в якому фігурує Сергій Пашинський, ДБР дійсно проводило слідчі дії. Однак вони не стосуються обставин, які були викладені у ЗМІ", - заявили у бюро.

У ДБР наголосили, що відповідально ставляться до виконання своїх обов’язків та розуміють усю відповідальність за прийняття будь-яких рішень, що стосуються обороноздатності України.

"Будь-які дії направлені на зниження обороноздатності держави чи на дискредитацію захисників України є неприпустимими як під час воєнного стану, так і в мирний час", - наголосили в ДБР.

Як повідомляв Укрінформ, 18 березня 2021 року Васильківський міськрайонний суд Київської області ухвалив виправдувальний вирок колишньому народному депутату Сергію Пашинському у справі про напад із застосуванням зброї на громадянина В'ячеслава Хімікуса.

У квітні його оскаржив Офіс Генпрокурора у Київському апеляційному суді.

Конфлікт між Пашинським і Хімікусом стався 31 грудня 2016 року у Київській області. За даними слідства, Пашинський зі своєї нагородної вогнепальної зброї (пістолет марки Glock-19) вистрілив Хімікусу в ліву ногу. Чоловік зазнав тілесних ушкоджень у вигляді вогнепального осколкового перелому стегнової кістки.

Слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань повідомили колишньому народному депутату про підозру в заподіянні громадянину тяжкого тілесного ушкодження.

9 березня 2021 р. адвокат Хімікуса Марина Паринова повідомила, що Хімікус відкликав свій цивільний позов до Пашинського.

17 лютого 2022 року Верховний Суд направив на новий розгляд до суду першої інстанції кримінальне провадження щодо Пашинського.