Євросоюз має зробити більше для України та для себе - Президент

Відео

Європейський союз має зробити більше для України та для себе. І це очікують і Україна, і всі європейські народи.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав у відеозвернені, передає Укрінформ.

«Рішення вчорашньої зустрічі лідерів ЄС тепер виходить на рівень Єврокомісії. Для реалізації. Для конкретних процедур. Євросоюз має зробити більше. Для України. І для себе. Ми це очікуємо. Всі європейські народи це очікують», - сказав Президент.

За його словами, треба, щоб рішення політиків збігалися з настроєм європейських народів. «Ми ж знаємо цей настрій. І вони знають цей настрій. Кожен політик добре знає! В різних країнах цифри неоднакові, але опитування є, підтримка є. Щонайменше 60 відсотків "за". Це переважна більшість», - наголосив Президент.

Глава держави переконаний в тому, що європейці чітко про це говоритимуть своїм політикам, якщо вони ще не зрозуміли.

Як повідомлялось, у Версалі відбувся саміт лідерів ЄС, присвячений, зокрема, зміцненню європейської оборони та зниженню залежності від російських газу, нафти й вугілля. Лідери ЄС, які зібралися у четвер у Франції, об’єдналися навколо підтримки України в її війні проти росії, а також визнали європейські прагнення Києва.

24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.