Україна повідомила МАГАТЕ про втрату електропостачання на ЧАЕС

Україна повідомила МАГАТЕ про втрату електропостачання на ЧАЕС.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у Твітері Міжнародного агентства з атомної енергії.

"Україна повідомила МАГАТЕ про втрату електропостачання на ЧАЕС. За словами гендиректора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі, цей розвиток подій порушує фундаментальний принцип безпеки щодо забезпечення безперебійного електропостачання. У цьому конкретному випадку МАГАТЕ не бачить критичного впливу на безпеку", - йдеться у повідомленні.

Як стверджують в МАГАТЕ, "за існуючого рівня тепловиділення в басейні відпрацьованого палива, обсягу охолоджуючої води на ЧАЕС достатньо для ефективного відведення тепла без наявності джерел електропостачання".

У результаті ворожих дій російських окупантів повністю знеструмлена Чорнобильська АЕС. Бойові дії тривають. У зв'язку із цим провести ремонтні роботи та відновити енергоживлення наразі неможливо.

Як відомо, на захопленій окупантами Чорнобильській АЕС та у зоні відчуження російські військові порушують вимоги радіаційної безпеки. Здійснюється безконтрольне переміщення особового складу та військової техніки на підприємстві, у зоні відчуження та за її межі.

24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети потрапляють до житлових будинків українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять російській агресії.