Кулеба розповів про обсяги допомоги, яку зібрали за тиждень дипломати та українські спільноти

Протягом першого тижня агресії Росії українські дипломати разом з українськими спільнотами за кордоном мобілізували та зібрали 1,6 тис. т гуманітарної підтримки, 66 тис. одиниць захисту, 338 млн євро, 74,5 млн доларів і 4 млн фунтів.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на брифінгу, передає кореспондент Укрінформ.

«Протягом першого тижня агресії дипломати мобілізували та зібрали 1 643 тонн гуманітарної підтримки, 66 384 одиниць захисту, включаючи зброю, амуніцію та спорядження. Разом з українськими спільнотами за кордоном, і моя особлива подяка їм, ми зібрали 338 млн євро, 74,5 млн доларів і 4 млн фунтів до рахунків НБУ і інших рахунків, створених, щоб допомогти Україні в цей темний час», - поінформував міністр.

Кулеба подякував кожному донору за внесок, однак зауважив, що цих досягнень досі не достатньо, і закликав активізувати тиск на Росію та посилити українську оборону для перемоги.

Як повідомлялося, держсекретар США Ентоні Блінкен у суботу, 5 березня, відвідав пункт пропуску на кордоні Польщі з Україною, анонсувавши виділення США додаткових $2,75 мільярда у відповідь на гуманітарну кризу.