Подоляк – про «Януковича-президента»: повне незнання РФ реальних настроїв в Україні

Згадування прізвища Янукович у контексті можливого маріонеткового президентства в Україні свідчить про повне незнання Росією реальних настроїв в Україні.

Про це у коментарі, переданому ЗМІ, сказав радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк.

«У такій феєричній історії з «Януковичем, який у Мінську» важливі кілька аспектів. Перший і ключовий: будь-яке згадування прізвища Янукович як якась «можливість» вкотре показує нам тотальне незнання РФ реальних настроїв в Україні. Повна відсутність розуміння, що це за країна. Ніякої об'єктивної аналітики у росіян ніколи не було - звідси такі вбивчі рішення. З цього ж ряду - пропагандистські розповіді про «масову зустріч російських танків квітами». Насправді жодних, навіть поодиноких «зустрічей» немає - лише ненависть, найжорстокіше знищення цих танків і навіть масові спроби зупинити бронетехніку своїми тілами», - сказав Подоляк.

Він зазначив, що надії на те, що до загарбників поставляться по-доброму, виявилися помилковими.

Із цього ж ряду впевненість російських еліт у тому, що в Україні вулицями марширують стотисячні армії неонаціоналістів.

«Коротше, взагалі нічого не розуміють в Україні. Другий аспект цієї дивної історії полягає в тому, що Янукович - це ж абсолютний «політичний труп». Настільки давній аутсайдер з токсичною репутацією, що згадка його прізвища звучить навіть якось зухвало. Точно спровокує тільки ще більший опір», - сказав Подоляк.

Те ж стосується, за словами Подоляка, і прізвищ Медведчука та Мураєва.

«Повністю негативні персонажі з мінусовою репутацією. Йдеться навіть не про тотальну відсутність менеджерських навичок та безприкладну дурість зазначених персон. А про їхню повну несумісність з українським контекстом», - сказав Подоляк.

Як повідомляв Укрінформ, у ЗМІ з'явилася інформація про те, що президент-втікач Віктор Янукович перебуває в Мінську, і російська влада розраховує відновити його на посаді президента України.

Фото: ОП