Голова ОБСЄ засудив обстріл окупантами дитсадка у Станиці

Чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау висловив занепокоєння щодо обстрілу збройними формуваннями РФ дитячого садка у Станиці Луганській.

Відповідна заява опублікована на сайті Організації з безпеки та співробітництва у Європі, передає Укрінформ.

"Неприцільний обстріл житлових районів є явним порушенням режиму припинення вогню та Мінських домовленостей. Ми закликаємо негайно вжити заходів для запобігання подальшій ескалації", - заявив Рау.

Він наголосив, що будь-яке застосування сили, особливо проти мирного населення та критичної інфраструктури, є неприйнятним.

Читайте також: Росія намагається спотворити реальність і звинуватити Україну в обстрілах – Кулеба

"Ми підтверджуємо рішучу підтримку всіх дипломатичних зусиль, спрямованих на послаблення напруженості та відновлення миру, безпеки і стабільності на сході України. Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні й надалі відіграватиме критично важливу роль, відстежуючи та звітуючи про ситуацію з безпекою на місцях", – заявив чинний голова ОБСЄ.

Як повідомляв Укрінформ, 17 лютого російські окупаційні війська вже 39 разів обстріляли позиції Об’єднаних сил. Один із снарядів влучив у дитячий садочок в Станиці Луганській, де на той момент були діти. За попередніми даними, діти не постраждали, контузії зазнали дві виховательки.