Британський депутат у Раді: Захід може і мусить робити більше для України

Голова комітету з питань оборони палати громад парламенту Великої Британії Тобіас Еллвуд переконаний, що Захід може і мусить робити більше для України, зокрема розташувати тут дивізію НАТО.

Про це він заявив під час виступу у Верховній Раді України, передає кореспондент Укрінформу.

«Я вірю, що Захід може і мусить робити набагато більше. Коли російські бойові групи, дуже численні групи, почали збиратися на вашому східному кордоні, то я був першим, хто сказав, що НАТО має відповісти на ваш заклик про допомогу і що ми маємо розташувати дивізію тут, в Україні. Але ми не розуміли ситуації повністю і сховалися за виправданням, що Україна не є членом НАТО, тож у нас немає зобов’язань допомагати. Однак НАТО свої війська відправило і в Афганістан, і в Косово, і в Лівію, а вони також не є членами НАТО», - сказав британський політик.

Читайте також: Віцемаршалок польського Сейму з трибуни Ради: Ми тут, аби показати солідарність з Україною

Він також висловив сподівання, що британський уряд і надалі підтримуватиме Україну - як у контексті навчань, так і надаючи іншу допомогу.

«Європейська безпека – це українська безпека», - підкреслив британський парламентарій.

Крім того, Еллвуд закликав західні столиці до єднання у протистоянні російській агресії: «Поки Вашингтон, Лондон, Берлін та Париж разом не домовляться, яким чином протистояти російській агресії, наші дії будуть розкоординованими, і нашу слабкість будуть використовувати. Ми маємо визнати, що це є поворотним моментом в історії, і те, як діятиме Захід у найближчі місяці, може визначити, якими будуть наступні роки».

Читайте також: Рада встановила депутатам розміри посадових окладів

Як повідомлялося, державний секретар у закордонних справах і справах співдружності націй та розвитку Великої Британії Ліз Трасс 17 лютого здійснить свій перший візит до України на запрошення міністра закордонних справ Дмитра Кулеби.