Австрія рекомендує своїм громадянам утриматись від несуттєвих поїздок до України

МЗС Австрії рекомендує громадян країни утриматися від поїздок до України без нагальної необхідності з огляду на напруження, спричинене переміщенням російських військ на кордоні з Україною.

Як передає Укрінформ, відповідна рекомендація міститься на сайті австрійського зовнішньополітичного відомства.

"У зв’язку з напруженістю, спричиненою переміщенням російських військ на кордоні з Україною, наразі не рекомендуються поїздки до України без нагальної необхідності", - йдеться у присвяченому Україні розділі.

Зазначається, що до планування будь-яких можливих подорожей до України наразі слід підходити з особливою обережністю.

Читайте також: Кулеба не бачить нічого нового у заклику Байдена до американців залишити Україну

Усім австрійцям, які зараз перебувають в Україні, рекомендовано зареєструватися на сайті МЗС Австрії та "уважно стежити за розвитком ситуації в ЗМІ".

Як повідомлялося, в інтерв’ю NBC News президент США Джо Байден закликав американців уже зараз покинути Україну, оскільки ситуація може швидко "зійти на безумство".

Читайте також: Посольство РФ у Києві може евакуювати частину персоналу

Держдепартамент оприлюднив попередження про те, що США "не зможуть евакуювати американських громадян у разі російських військових дій будь-де в Україні".

Як відомо, Росія продовжує накопичувати військові підрозділи на тимчасово окупованих територіях України і навколо кордонів. Ці військові приготування Кремль намагається використати для прямого шантажу США та НАТО, яким висуває ультиматум з вимогою гарантувати нерозповсюдження НАТО на схід та відмову країн Альянсу від своєї політики безпеки. У разі відмови Заходу прийняти такі російські "пропозиції", кремлівська влада публічно погрожує застосувати заходи "військового і військово-технічного характеру".