Кулеба назвав «максимум», якого Україна очікує від зустрічі «нормандських радників» у Берліні

Українська сторона на переговорах політичних радників «нормандської четвірки» у Берліні не здасть своїх політичних позицій і не поступиться національними інтересами.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на спільній з очільницею МЗС Німеччини Анналеною Бербок пресконференції в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Була дуже непроста зустріч у Парижі. Непростою є підготовка до зустрічі в Берліні. Але ми працюємо над тим, щоб, як мінімум, після зустрічі в Берліні переговори на рівні радників Нормандського формату продовжилися і була запланована ще одна зустріч. Тому що це означатиме, що Росія залишатиметься на дипломатичному треку, а це дуже важливо саме по собі», - сказав Кулеба.

Читайте також: Кулеба – про зброю для України: З Бербок знайшли точки дотику, є проєкт рішення

Він додав, що, як максимум, українська сторона сподівається, що будуть напрацьовані конкретні рішення, як, по суті, дадуть змогу розблокувати роботу Тристоронньої контактної групи і зрушити з місця переговорний процес на цьому майданчику.

Глава української дипломатії також запевнив, що всі конспірологічні теорії і чутки, які наразі циркулюють в українському медіапросторі і нагнітають атмосферу, не відповідають дійсності.

«Наголошую: на жодні переговори Україна не їздить для того, щоб здавати свої позиції або завдавати шкоди національним інтересам, і переговори в Берліні не стануть винятком з цього правила», - заявив Кулеба.

Читайте також: Агресія РФ: Кулеба розповів про «червоні лінії» України

Міністр закордонних справ ФРН своєю чергою зауважила, що успіхом є те, що розмови на рівні політичних радників взагалі відбуваються.

“Їх порядок денний, звичайно, ми в пресі не будемо оприлюднювати, але будемо спілкуватися в рамках довірчої атмосфери”, - зазначила Бербок.

Як повідомлялося, на зустрічі політичних радників нормандського формату в Парижі 26 січня було домовлено провести наступну зустріч через два тижні. Така зустріч планується, за даними Укрінформу, на 10 лютого.

Фото: МЗС