Арахамія прокоментував затримання на хабарі депутата Кузьміних

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що народний депутат Сергій Кузьміних, якого затримали на хабарі, в разі доведення вини повинен нести відповідальність згідно із законом.

Заяву політика опублікувала у Телеграмі речниця фракції "СН" Юлія Палійчук, передає Укрінформ.

"Дорогі друзі, ми, як і ви, дізналися зі ЗМІ інформацію про те, що народного депутата Сергія Кузьміних затримало НАБУ. Для нас ця новина стала шоком, бо Сергій Кузьміних - волонтер, брат легендарного комбата "кіборгів" Олега Кузьміних, який героїчно захищав нашу незалежність, гідно пройшов полон і після нього зміг повернутися на службу. Тому Сергій Кузьміних мав від команди величезний кредит довіри", - заявив Арахамія.

При цьому він наголосив: якщо Кузьміних учинив злочин, то має понести відповідальність згідно із законом.

Читайте також: Народного депутата затримали під час одержання хабаря у пів мільйона – НАБУ

"У цьому випадку ми не будемо прикривати правопорушення патріотичними гаслами, як це роблять деякі політики, які мають на руках підозру в державній зраді. Закон один для всіх, незалежно від прізвищ і біографії. Колишні заслуги перед країною не є і не повинні бути амністією ні для кого", - зауважив голова фракції "СН".

Арахамія додав, що у "СН" вітають зусилля антикорупційної інфраструктури з виявлення правопорушень: "Нашою метою було зробити її дієвою і по-справжньому незалежною. Це було нашим завданням у перші тижні роботи монобільшості. І нинішній інцидент є зайвим підтвердженням тому, що антикорупційні органи позбавлені політичного впливу і для них немає недоторканних".

Читайте також: Арахамія оцінив імовірність розпаду монокоаліції в 10% - ніхто не хоче бути камікадзе

Як повідомляв Укрінформ, 28 січня пресслужба НАБУ поінформувала, що чинного народного депутата викрито в одержанні неправомірної вигоди у розмірі 558 тис. грн. За даними слідства, парламентарій отримав кошти за сприяння в укладенні контрактів між приватними компаніями і лікарнею в Житомирській області.

Згодом у ЗМІ з'явилась інформація, що йдеться про члена парламентської фракції партії "Слуга народу" Сергія Кузьміних.