Кулеба: Немає нічого, чого ми не знали би про поточну безпекову ситуацію

Україна підтримує дуже тісний контакт з усіма партнерами, і немає нічого, чого б не знали вони і чого б не знали ми про поточну безпекову ситуацію.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час онлайн-брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

«Україна підтримує дуже тісний контакт не лише зі Сполученими Штатами, а й з іншими партнерами, обмінюється інформацією, оновлює безпекові оцінки. І немає нічого, чого не знали б наші партнери і чого б ми не знали про поточну безпекову ситуацію на місці”, - сказав міністр.

Кулеба також закликав зосередитися на підготовці і посиленні здатності стримувати Росію.

Читайте також: Письмова відповідь США Росії у частині щодо України не викликає заперечень - Кулеба

«Ми всі розуміємо, що ризики високі. І насправді немає значення, скільки разів на день ми нагадуємо про неминучість вторгнення чи будь-який інший сценарій. Ми маємо зосередитися на підготовці і посиленні нашої здатності стримати будь-який сценарій і будь-який тип агресивних дій, який заподіє Росія проти України», - зазначив міністр.

Читайте також: Кулеба закликає провести Раду глав МЗС Євросоюзу в Києві

Крім того, на думку глави української дипломатії, кількість російських військових, розміщених уздовж кордону України та на окупованих територіях, є великою і несе пряму загрозу нашій державі, однак наразі ця кількість недостатня для повноцінної війни вздовж усього українського кордону.