День Соборності потребує мобілізації зусиль щодо відновлення цілісності України - Чубаров

Сьогодні святкування Дня Соборності України потребує не стільки урочистостей, скільки мобілізації зусиль задля відновлення цілісності України.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, передає Укрінформ.

«Сьогодні смертельна небезпека з боку РФ знову нависає над незалежною Україною. Тому, День Соборності України – свято, яке в умовах сьогодення потребує не стільки урочистостей, скільки мобілізації всіх наших зусиль задля відновлення територіальної цілісності України, порушеної окупацією РФ Криму та частини Донбасу», - написав Чубаров.

Політик висловив вдячність та пошану українським патріотам, хто «протягом ХХ століття виборював незалежну Українську державу», а також «учасникам російсько-української війни ХХI століття, тим, хто зі зброєю в руках захищав і захищає Україну від російського агресора».

Читайте також: Чубаров: Меджліс закликає чіткіше формулювати позицію України на міжнародних майданчиках

Голова Меджлісу підтримав і співгромадян у тимчасово окупованому Криму.

«Ми пишаємось стійкістю та мужністю кримськотатарського народу та українців, які зберігають вірність своїй землі. Ми робимо все можливе, щоб наблизити час визволення Криму від російських окупантів», - наголосив Чубаров.

Як повідомлялося, День Соборності України щороку відзначається 22 січня, у день проголошення в 1919 році Акта злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.