Посольство США в Україні нагадало про небезпеку російської пропаганди

Відео

Посольство Сполучених Штатів Америки в Україні нагадало про небезпеку пропаганди, яка поширюється Російською Федерацією.

Як передає Укрінформ, відповідне відео посольство США розмістило у Твіттері.

У ролику демонструються сторінки сайтів, які розвінчують міфи російської пропаганди. Зокрема в одному з кадрів - відомий сюжет про «розіп’ятого хлопчика», який показувало телебачення РФ. Закадровий голос пояснює, що зараз Росія застосовує ту саму тактику пропаганди.

«Ми вже бачили цей газлайтинг раніше. Коли Росія вдерлася до України у 2014 році, вона стверджувала, що Україна - це агресор, аби виправдати свої заздалегідь сплановані військові дії. І сьогодні ми знову бачимо значні зусилля з просування пропаганди проти України, НАТО та Сполучених Штатів», - йдеться у відео.

Нагадаємо, від початку російської агресії в Україні було створено декілька медіа-проєктів, які розвінчують міфи та фейки пропаганди РФ, зокрема StopFake, InformNapalm тощо. Частина відеоряду в ролику посольства США будується саме на їхніх матеріалах.

Як повідомляв Укрінформ, заступниця держсекретаря США Венді Шерман заявила, що на переговорах у Женеві делегація РФ запевнила у відсутності планів вторгнення в Україну, а пересування військ - це лише «навчання».