На переговорах у НАТО й ОБСЄ Росія почує, що саме вона є джерелом агресії - Шерман

На переговорах у НАТО й ОБСЄ Росія отримає «послідовний меседж», що агресія походить саме від неї - і саме вона повинна припинити ескалацію.

Про це на брифінгу за результатами зустрічі з російською делегацією у Женеві заявила заступниця держсекретаря США Венді Шерман, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Я повною мірою очікую, що (під час засідань – ред.) Ради НАТО - Росія, а також в ОБСЄ цього тижня Росія почує послідовний меседж від Сполучених Штатів, наших союзників і партнерів, що саме вона мусить знизити напругу, аби ми всі мали реальний шанс знайти дипломатичні рішення», - сказала Шерман.

Вона повідомила, що у вівторок планує провести зустрічі в Брюсселі з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, а також обговорення в Північноатлантичній раді. Крім того, дипломат розповіла, що зустрінеться з керівництвом Європейської служби зовнішньої діяльності, а також поінформує про хід останніх переговорів представників Комітету з питань політики та безпеки ЄС.

«Усі ці зустрічі відбудуться перед засіданням Ради НАТО - Росія в середу, де я очолюватиму делегацію США», - уточнила заступниця голови Держдепу.

Як повідомляв Укрінформ, 10 січня в Женеві відбувся перший раунд міжнародних переговорів між США та РФ на тлі російської військової ескалації поблизу України. Наступні раунди заплановані 12 та 13 січня у Брюсселі у форматі Рада НАТО - Росія, а також під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні.

Фото: State Department