Корнієнко прокоментував заяву Бойка про складання мандатів ОПЗЖ

Перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко заявив, що наразі немає підстав для дострокових парламентських виборів.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідну заяву перший віцеспікер зробив під час спілкування з журналістами в Києві.

"Питання, мабуть, пов’язане із заявами пана Бойка, що вони складуть мандати. Щодо складової з виборчого законодавства, мені здається, що не так воно просто працює. Треба буде скласти мандат ще комусь із їх фракції, а, може, комусь із їх списку, в якому в них 200 людей. Це може трохи затягнутися. ЦВК буде підтягувати нових депутатів, і так воно швидко не буває. Технологічно я не бачу, як таким шляхом зробити Раду недієздатною, тому що навіть якщо вони це зроблять, це не є підставою для розпуску", – сказав Корнієнко, коментуючи заяву співголови парламентської фракції "Опозиційна платформа – За життя" Юрія Бойка щодо готовності народних депутатів із зазначеної політсили скласти депутатські мандати для запуску процесу дострокових виборів.

Так, перший заступник Голови ВР зазначив, що підставами для розпуску парламенту є, зокрема, неіснування коаліції або систематичне не проведення засідань Верховної Ради через відсутність депутатського потенціалу. Водночас він підкреслив, що розпуск парламенту – це право Президента України, а не його обов’язок. У зв’язку з цим, за словами Корнієнка, навіть наявність вищезазначених підстав не означає, що Глава держави точно розпустить парламент.

Перший віцеспікер висловив думку, що заява Бойка є "суто політичною".

"Технологічно поки що не бачу ніякого підгрунття. Так само, як і не бачу підгрунття для перевиборів", – наголосив парламентарій.

У цьому контексті він додав, що в парламенті наразі є ефективна коаліція.

Як повідомлялося, раніше співголова парламентської фракції "Опозиційна платформа – За життя", народний депутат Юрій Бойко заявив, що парламентарії з ОПЗЖ готові скласти свої депутатські мандати у Верховній Раді, щоб позбавити парламент конституційної більшості (300 голосів) та запустити процес дострокових виборів.