Зеленський – про держпереворот: Деякі люди отримали певні сигнали і трішечки змінили плани

Президент України Володимир Зеленський заявив, що не готовий говорити про згадані ним раніше переговори представників України та Росії щодо державного перевороту в країні та ймовірну участь в ньому Рената Ахметова.

Про це він сказав у інтерв’ю телеканалу 1+1, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я не готовий про це говорити», - сказав Зеленський, відповідаючи на запитання, які новини є щодо заявленого ним раніше перевороту в країні.

На репліку журналістки, що ті, хто працював у розвідці, «виходять в ефір і розповідають, а ви мовчите», Зеленський відрегував: «Про такі речі не можна говорити».

Водночас, на думку глави держави «в людей глобально плани не змінилися».

«Я думаю, деякі люди отримали комунікацію з боку і наших стратегічних партнерів, окремі мали діалоги, отримали певні сигнали. Я думаю, що трішечки змінили свої плани. А те, про що говорив Давид (Давид Арахамія - голова фракції «Слуга народу» - ред.), я думаю, що він має дуже чітку інформацію, яку він чув особисто, чи слухав особисто, яка говорить про те, що люди обговорюють, як вони міняють свої плани. Я дуже радий, що наше суспільство не підтримує такі дестабілізаційні кроки деяких угрупувань. І дуже щасливий, що ці угрупування побачили, що суспільство не підтримує їх. Але ми слідкуємо за ситуацією дуже ретельно», - сказав Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, 26 листопада Президент Володимир Зеленський заявив, що в українських спецслужб є інформація про підготовку на 1-2 грудня спроби державного перевороту в Україні. За його словами, представники Росії та України обговорюють участь бізнесмена Ріната Ахметова в цьому.

Служба безпеки України розслідує підготовку окремими громадянами України дій з метою захоплення державної влади.

Згодом голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що через декілька тижнів Служба безпеки України може надати нову інформацію про підготовку можливого державного перевороту.