Рада не збере 300 голосів на імперативний мандат – Шуляк

Голова партії “Слуга народу”, заступниця голови однойменної парламентської фракції вважає, що за впровадження імперативного мандату у Верховній Раді не проголосує конституційна парламентська більшість, тобто 300 народних депутатів.

Як повідомляє Укрінформ, таку думку вона висловила в інтерв’ю інтернет-виданню “Лівий берег”, повідомляє Укрінформ.

“Мені дуже хотілося б, щоб і на рівні Верховної Ради він (імперативний мандат — ред.) працював, але ми розуміємо, що 300 голосів у залі ми ніколи не зберемо”, - сказала вона.

Як повідомляв Укрінформ, раніше керівництво фракції “Слуга народу” інформувало, що в парламенті напрацьовується законопроєкт про імперативний мандат, однак документ так і не було подано на розгляд. Для ухвалення відповідної законодавчої ініціативно під час голосування необхідно набрати 300 голосів народних депутатів.

Імперативний мандат — це правило, згідно з яким депутат представницького органу влади зв'язаний наказами виборців і протягом усієї своєї діяльності відповідальний перед ними. При цьому законодавчо закріплена можливість дострокового відкликання депутатів, що не виправдали довіри виборців.