В ОП розповіли про підсумки зустрічі з Блінкеном

Фото

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба і керівник Офісу Президента Андрій Єрмак у межах участі в засіданні Комісії стратегічного партнерства Україна - США, яке відбулося 10 листопада у Вашингтоні, зустрілися з державним секретарем Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкеном.

Про це повідомляє пресслужба Президента України, передає Укрінформ.

«Було відзначено важливість підписання оновленої Хартії стратегічного партнерства Україна - США, яка відкриває нові перспективи для поглиблення співпраці між двома державами, зокрема за такими напрямами, як безпека й оборона, економічне співробітництво, захист прав людини та розвиток демократії», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, учасники зустрічі обмінялися думками щодо безпекової ситуації навколо України. Блінкен був поінформований про ситуацію на сході України. Під час зустрічі наголошувалося на важливості скоординованих зусиль для забезпечення безпеки в регіоні.

Представники України також висловили свої аргументи щодо занепокоєння української сторони у зв’язку з реалізацією проєкту «Північний потік - 2» і щодо загроз безпеці України та всієї Європи, зауважили у пресслужбі.

Як повідомляв Укрінформ, 10 листопада міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба й державний секретар США Ентоні Блінкен підписали Хартію стратегічного партнерства Україна – США, яка визначає основні напрями двосторонніх відносин у ключових сферах на десятиліття вперед.

Фото: пресслужба Президента