Зеленський - про великий Державний Герб: Україна заслуговує на ще один символ

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна точно заслуговує на ще один символ, яким може стати великий Державний Герб у разі ухвалення Верховною Радою відповідного законопроєкту.

Про це він сказав під час урочистого засідання Верховної Ради з нагоди 30-річниці Незалежності України, передає кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні у вас буде позачергове засідання і ви будете розглядати питання великого Державного Герба... Така держава як Україна точно заслуговує на ще один символ", - сказав Зеленський.

Він додав, що відповідний законопроєкт мав би представляти перший Президент України Леонід Кравчук. "Це його ідея, його мрія... Нехай буде здоровим", - сказав Зеленський.

Також на заклик Президента присутні у Верховній Раді аплодували на підтримку Кравчука.

“На мою думку, дуже важливо не лише відзначати появу державності, але і об’єднуватися для її збереження. Нашу велику українську сім’ю єднає родина державних символів України. Це три брати - Державний Прапор України, Державний Герб і Державний Гімн. Вони пов’язані статтями Конституції України, і пов’язані на рівні національної підсвідомості”, - зазначив глава держави.

За його словами, Гімн України - це наша душа, мудрість наступним поколінням.

Читайте також: Президент вручив державні нагороди з нагоди Дня Незалежності України

“Ми думали, що запанували у своїй сторонці, та сьомий рік поспіль ми кладемо душу і тіло за нашу свободу, сім років поспіль ми це робимо. Бо забули, що далеко не всі вороженьки згинули як роса на сонці, але ми не забули, якого ми роду. А отже нам точно усміхнеться доля”, - сказав Президент.

Він зауважив, що “наша доля - це наш герб”.

“Вона закарбована тисячу років тому на тризубі великого київського князя Володимира, що є і сучасним Гербом України. Це простий шифр з чотирьох букв. Хтось його, напевно, не бачить, а хтось точно знає це - це воля. Бо наша доля бути вільними. А наша воля - це наш Український Прапор. І це точно знають Краматорськ, Маріуполь, Слов’янськ, Лисичанськ та ще десятки звільнених від окупантів міст та сіл Донбасу”, - сказав Зеленський.

Читайте також: В Україні може з’явитися ще один вихідний — Зеленський вносить у ВР проєкт закону

Він додав, що “в інших містах, в інших містечках також буде воля, воля буде і в Криму, бо це наша доля, доля Незалежної України”.

Як повідомлялося, народні депутати 24 серпня проведуть урочисте засідання Верховної Ради з нагоди Дня Незалежності.

Окрім цього, 24 серпня о 14:20 розпочнеться позачергова сесія парламенту, скликана главою держави. Порядок денний позачергової сесії передбачає розгляд законопроєкту № 5712 "Про великий Державний Герб України".

Читайте також: Зеленський сказав, у чому сила українського народу

Також повідомлялося, що перший Президент України Леонід Кравчук 29 червня переніс планову операцію на серці, вона пройшла без ускладнень.