Арахамія прогнозує понад 300 голосів за призначення Монастирського

Голова фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія прогнозує, що призначення чинного голови Комітету ВР з питань правоохоронної діяльності Дениса Монастирського на посаду міністра внутрішніх справ підтримають понад 300 народних депутатів.

Про це Арахамія сказав під час брифінгу після засідання фракції у вівторок, передає кореспондент Укрінформу.

"Я думаю, що за Монастирського буде більше 300 голосів", – сказав керівник фракції "СН".

Читайте також: Чутки про відставку Авакова почалися в день його призначення - Геращенко

Також Арахамія повідомив, що нового голову Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності у разі призначення Монастирського на посаду міністра внутрішніх справ оберуть восени.

"Щодо цього питання будуть тривати дискусії у фракції. Скоріше за все вже восени оберемо нового голову комітету", – зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, Арсен Аваков подав заяву про відставку з посади міністра внутрішніх справ. Народні депутати від "Слуги народу" обговорили питання звільнення Авакова на засіданні фракції у вівторок, 13 липня.

На засіданні фракції були присутні Президент Володимир Зеленський, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак та Прем‘єр-міністр Денис Шмигаль. За результатами засідання стало відомо, що головним кандидатом на посаду міністра МВС є чинний голова Комітету ВР з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський. Він повідомив, що погодився на пропозицію Президента очолити Міністерство внутрішніх справ України.