Комітет ВР відклав розгляд постанови про комплексний розвиток Бабиного Яру

Відео

Комітет гуманітарної та інформаційної політики Верховної Ради відклав розгляд постанови №5290 "Про додаткові заходи з ушанування пам’яті жертв трагедії Бабиного Яру та Голокосту".

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, в комітеті повідомили, що повернуться до розгляду цього питання найближчим часом.

Постанова була ініційована з метою розширення плану заходів вшанування пам‘яті жертв Бабиного Яру з нагоди 80-х роковин трагедії.

Проєкт постанови передбачає доручення Кабінету Міністрів України розглянути та затвердити проєкт концепції, спрямованої на забезпечення комплексного розвитку Бабиного Яру, вжити невідкладних заходів з розширення меж та зон охорони Національного історико-меморіального заповідника та внести відповідні території та об’єкти до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.

Читайте також: Академічну раду Меморіального центру Голокосту "Бабин Яр" очолив священник Патрік Дебуа

Раніше Комітет гуманітарної та інформаційної політики Верховної Ради рекомендував ухвалити постанову №5290 "Про додаткові заходи з ушанування пам’яті жертв трагедії Бабиного Яру та Голокосту",  яка передбачає неприпустимість участі РФ у концепції розвитку Бабиного Яру.

Як повідомляв Укрінформ, в уряді готують план заходів до 80-х роковин трагедії у Бабиному Яру.     

29 вересня відзначається День пам’яті жертв Бабиного Яру.

Читайте також: Меморіалізація Бабиного Яру завдання не приватних донорів, а держави - Дробович

29-30 вересня 1941 року, в окупованому нацистами Києві було проведено перший масовий розстріл військовими беззбройного цивільного населення. Загалом із 29 вересня по 11 жовтня 1941 року есесівці вбили майже все єврейське населення міста – понад 50 тисяч чоловіків, жінок, дітей. Тільки в перші два дні розстрілів було вбито майже 34 тисячі людей.