Кравчук назвав умову для подальших переговорів в ТКГ

Глава української сторони в ТКГ Леонід Кравчук під час спільного засідання ТКГ на рівні глав делегацій 14 квітня заявив про те, що Україна продовжує наполягати на поверненні до повного дотримання режиму припинення вогню і посилити ефективний контроль за його виконанням.

Як передає Укрінформ,про це повідомляє DT.

"Українська делегація і ОБСЄ, відповідно до свого мандату, готові працювати 24/7 для того, щоб якомога швидше досягти миру. Однак ніякі спроби тиску на Україну не матимуть успіху, Українська делегація буде захищати наші національні інтереси за будь-яких умов", - заявив Кравчук.

За його словами, просування по будь-яким іншим питанням: політичним, гуманітарним, економічним, подальше узгодження кроків сторін є проблемним, якщо не виконана головна, базова умова - досягнуте повне і всеосяжне припинення вогню. Саме тому Україна ініціювала обговорення комплексу додаткових заходів щодо вдосконалення механізму дотримання режиму повного і всеосяжного припинення вогню в півгрупі з безпеки ТКГ.

Читайте також: Росія може здійснити масштабну військову провокацію протягом року – Таран

Наступне чергове засідання ТКГ заплановано на 28 квітня.

Як повідомлялося, Росія продовжує нарощувати ударні військові підрозділи поблизу кордонів України. 13 квітня міністр оборони РФ Сергій Шойгу підтвердив, що Росія в ході «контрольної перевірки» перекинула на свої західні кордони дві армії і три з'єднання ВДВ.

В офіційних російських ЗМІ розгорнута інформаційна компанія брехні та провокацій із метою дискредитації України та виправдання військового втручання Росії під приводом «захисту російськомовного населення».