Трамп хоче звільнити з Ради нацбезпеки ключового свідка у процесі імпічменту — WP

Глава Білого дому Дональд Трамп планує позбавитись підполковника Віндмана зі своєї команди з питань нацбезпеки через його свідчення в Палаті представників в процесі розслідування з імпічменту.

Про це повідомила в п'ятницю американська газета The Washington Post із посиланням на кілька джерел.

"Президент Трамп готовий позбутися чиновника з питань національної безпеки, який свідчив проти нього під час розслідування з імпічменту", - зауважує видання.

Уточнюється, що йдеться про підполковника Олександра Віндмана, який досі був одним із помічників у Раді національної безпеки Білого дому. Він виступав на слуханнях у Палаті представників під час розслідування з імпічменту. Раніше повідомлялося, що Олександр Віндман має українське коріння і має рідного брата, який також служить в адміністрації США.

"Ймовірно, в п’ятницю, чиновники адміністрації повідомлять йому (Віндману – ред.) про перевід на посаду в Міністерстві оборони", - зауважує газета із посиланням на двох ознайомлених посадовців.

Читайте також: Ключовий свідок в імпічменті Трампа залишає Білий дім - CNN

Водночас, за інформацією джерел сам Віндман уже оповістив керівний склад Ради нацбезпеки про те, що має намір за власним бажанням піти з цієї посади до кінця місяця.

Як повідомляв Укрінформ, 5 лютого в Сенаті США відбулося фінальне голосування по справі імпічменту глави Білого дому, під час якого республіканська більшість залишила Дональда Трампа на посаді президента США.