Партіям відшкодують витрати за агітацію під час виборів у Раду — постанова ЦВК

Фото

Центральна виборча комісія ухвалила постанову про відшкодування політичним партіям витрат, пов'язаних із фінансуванням передвиборчої агітації на позачергових парламентських виборах 21 липня 2019 року.

Рішення ухвалено на засіданні у суботу, 5 жовтня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У документі зазаначається, що відповідно до статті 17-1 Закону "Про політичні партії України" за рахунок коштів державного бюджету відшкодовуються витрати політсил, пов'язані з фінансуванням їх передвиборчої агітації під час позачергових виборів народних депутатів 21 липня 2019 року.

Як пояснили у Центрвиборчкомі, таке рішення приймається на підставі остаточного фінансового звіту про надходження і використання коштів виборчого фонду партій, поданого не пізніше як у 60-денний строк для офіційного оприлюднення результатів виборів.

Читайте також: ЦВК скасувала реєстрацію чотирьох кандидатів у депутати

У ЦВК нагадали, що політсили, які взяли участь у розподілі мандатів, не мають права на таке відшкодування, яке здійснюється у розмірі фактично здійснених витрат, але не більше максимального розміру виборчого фонду. На позачергових парламентських виборах 21 липня 2019 року ця сума становила понад 475 млн грн.

Перше засідання оновленої ЦВК / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

Таким чином, відшкодовуватимуться витрати партіям "Батьківщина", "Голос", "Європейська солідарність", "Опозиційна платформа - За життя" і "Слуга народу". Загалом, політсилам буде відшкодовано 467 млн 327 тис. 638 грн 83 коп.

Зокрема, "Батьківщині" відшкодують понад 87,2 млн грн, "Голосу" - понад 105,6 млн грн, "ЄС" - 99,4 млн грн, "ОПЗЖ" - 60,3 млн грн і "Слузі народу" - 114,6 млн грн.