Зеленський заявляє, що дуже обережно ставиться до питання миротворців

Президент України Володимир Зеленський вважає, що миротворча місія потрібна на кордоні України і Росії.

Про це він заявив під час виступу на 16-й щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES), повідомляє кореспондент Укрінформ.

“Я дуже обмежено ставлюся до цієї теми, саме теми миротворців на Донбасі. Я знаю, у попередній владі обговорювалися ці питання і структури, як запровадити миротворчу місію. Чому я обережний? Я не хочу, щоб у нас з Донбасом був абхазький сценарій чи було Придністров'я, коли миротворці стануть на контактні лінії, лінії розмежувань і потім вже нікуди не підуть, тому що їх не можуть пустити. Тому я дуже обережно до цього ставлюся, і до цього моменту я не піднімаю тему миротворців, і тут є Леонід Кучма, і вони паралельно у Мінському процесі не піднімають цю тему”, - сказав Зеленський.

Читайте також: Пристайко розповів, про що говорили на зустрічі у "Нормандському форматі"

За його словами, миротворча місія може допомогти на українсько-російському кордоні.

“Я з задоволенням, якщо миротворці будуть на кордоні України і Росії, будь ласка, туди ми їх запрошуємо і хотіли б там саме допомоги, там миротворчу місію ми бачимо”, - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, у Мистецькому арсеналі в Києві 12 вересня розпочала роботу 16-а Щорічна зустріч Ялтинської Європейської Стратегії (YES) «Щастя зараз. Нові підходи для світу в кризі».