Сенцов заявляє, що не "піде в тираж" і не братиме масово участі у ток-шоу

Режисер і колишній в'язень Кремля Олег Сенцов не збирається масово брати участь у шоу, інтерв'ю або інших програмах у ЗМІ.

Про це він заявив під час своєї першої після звільнення пресконференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я не дуже люблю подібного роду заходи, якісь гламури, тусовки, бомонди - це все для мене чуже. Шоу, інтерв'ю, ці всі передачі - мені не дуже цікаво, тому я, користуючись нагодою, приношу свої майбутні вибачення за відмову в участі в усіх цих заходах, від масової участі, скажімо так. Я не хочу йти в тираж, (ставати - ред.) весільним генералом тощо", - сказав Сенцов.

Читайте також: Сенцов - про своє політичне життя: питання залишається відкритим

У той же час він запевнив, що не збирається "ховатися, закриватися", вестиме сторінку в Facebook, а також буде "брати участь у якихось інтерв'ю, в якихось передачах", але, за його словами, вирішувати це буде в приватному порядку.

У зв'язку з такою позицією режисер попросив вибачення у тих, кому йому доведеться відмовити.

Як повідомлялося, 7 вересня відбулося взаємне звільнення громадян України і РФ. В Україну в рамках звільнення прибули 35 українців - 24 військовополонених моряки і 11 політв'язнів, серед яких і режисер Олег Сенцов.

Читайте також: Сенцов: Я збираюсь займатися двома найпрекраснішими речами на цій землі

Його та активіста Олександра Кольченка затримали представники російських спецслужб у Криму в травні 2014 року за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали. Сенцов відбував покарання в місті Лабитнангі, на півночі Росії.

Після 145 днів голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, які перебувають у російських в'язницях, Сенцов "письмово погодився на споживання їжі". Він назвав це "вимушеним заходом через загрозу насильницького годування".