Данилюк обговорив із главою МЗС Молдови газ, кордон та енергобезпеку

Фото

Секретар РНБО Олександр Данилюк обговорив із міністром закордонних справ і європейської інтеграції Молдови Ніколає Попеску питання двосторонньої спрівпраці та енергетичної безпеки.

Про це повідомляє пресслужба РНБО.

"Під час зустрічі сторони обговорили питання двостороннього співробітництва, спільні українсько-молдовські державні проєкти та питання енергетичної безпеки, зокрема газопостачання", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у зустрічі також узяли участь посол Молдови в Україні Руслан Болбочан та радник прем‘єр-міністра Молдови з питань зовнішньої політики і стратегічного планування Владімір Кульмінскі.

Олександр Данилюк провів зустріч з Ніколає Попеску / Фото: rnbo.gov.ua

Данилюк подякував представникам молдавської сторони за підтримку вектора України в нових політичних умовах та підкреслив важливість координації позицій сторін у питаннях енергетичної безпеки.

У свою чергу, Попеску на своїй сторінці в Facebook написав, що на зустрічі із секретарем РНБО йшлося також про розширення пунктів пропуску на спільному кордоні і спрощення контрольно-пропускних процедур.

Читайте також: Україна і Молдова домовляються про безкоштовний роумінг — Пристайко

"Під час зустрічі з секретарем Ради національної безпеки і оборони України Олександром Данилюком обговорили регіональну безпеку, питання розширення спільних пунктів пропуску на молдавсько-українському кордоні і спрощення контрольно-пропускних процедур, а також співробітництво в енергетичній сфері", - зазначив Попеску.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ і європейської інтеграції Молдови перебуває з робочим візитом у Києві на запрошення українського колеги Вадима Пристайка.