ДБР направить Порошенку повторну повістку на допит

Державне бюро розслідувань повторно направить п'ятому Президенту Петру Порошенку повістку про виклик на допит через його неявку у вівторок, 3 вересня.

Про це повідомив директор відомства Роман Труба у своєму Telegram-каналі.

"Отже, Петро Порошенко сьогодні не з’явився на допит в ДБР. Прийшов його адвокат, пояснив причину неявки свого підзахисного – він тепер народний депутат України і працює в сесійній залі. Не виключаю, що така аргументація використовуватиметься тепер як кліше під час наступних неявок на слідчі дії в ДБР", - написав він.

Труба зазначив, що депутатський імунітет поки що не дозволить застосувати до Порошенка норму КПК про примусовий привід.

Читайте також: Порошенко не прийшов на допит у ДБР. Адвокат назвав причину

Водночас він додав, що у народних депутатів є лише чотири місяці, щоб використовувати цю можливість. "Парламент сьогодні відправив в минуле депутатську недоторканність. Із січня 2020 року вона перестане бути ширмою для уникнення відповідальності. Повторну повістку на допит ми направимо", - резюмував директор ДБР.

Як повідомлялося, Порошенко 3 вересня не прибув на допит у Державне бюро розслідувань, оскільки тривало засідання парламенту, у якому він брав участь як народний депутат. У ДБР не уточнювали, в рамках якого кримінального провадження слідчі планують допитати Порошенка.