РАДА ЗАТВЕРДИЛА НОВИЙ КАБМІН

Список

Верховна Рада України ІХ скликання у четвер ввечері на своєму засіданні затвердила склад нового Кабінету міністрів, який представив парламентаріям Прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

За проголосували 281 народний депутат, повідомляє кореспондент Укрінформу.

До Кабміну увійшли:

  • Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук;
  • віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитро Кулеба;
  • віцепрем'єр-міністр України — міністр цифрової трасформації Михайло Федоров;
  • міністр Кабінету Міністрів України Дмитро Дубілет;
  • міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов;
  • міністр юстиції Денис Малюська;
  • міністр фінансів України Оксана Маркарова;
  • міністр енергетики та вугільної промисловості України Олексій Оржель;
  • міністр інфраструктури України Владислав Криклій;
  • міністр розвитку громад і територій України Олена Бабак;
  • міністр освіти і науки України Ганна Новосад;
  • міністр охорони здоров'я України Зоряна Скалецька;
  • міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський;
  • міністр соціальної політики України Юлія Соколовська;
  • міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков;
  • міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Оксана Коляда;
  • міністр закордонних справ України Вадим Пристайко;
  • міністр оборони України Андрій Загороднюк.

У новому уряді відбулося об'єднання низки відомств. Зокрема, Міністерства економіки і Міністерства аграрної політики та продовольства, Міністерства енергетики та Міністерства екології, Міністерства ветеранів і Міністерства тимчасово окупованих територій, Міністерства культури і Міністерства молоді та спорту. При цьому в уряді немає Міністерства інформаційної політики.

Читайте також: Верховна Рада призначила Гончарука Прем’єр-міністром

* * *

Дмитро Кулеба народився у 1981 році. Закінчив Інститут міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка. У 2003 році почав працювати в Міністерстві закордонних справ України. У 2013-2014 рр. - глава правління Фонду культурної дипломатії "UART". У 2014 році - посол з особливих доручень для запуску стратегічних комунікацій та публічної дипломатії в МЗС України. З квітня 2016 року - Постійний представник України при Раді Європи.

* * *

Дмитро Дубілет народився у 1985 році в в Дніпропетровську, навчався на факультеті міжнародних відносин в Київському національному університеті ім. Тараса Шевченка. Бізнесмен, IT-директор Приватбанку, з травня 2011 року увійшов до складу правління банку. У липні 2019 року його призначили радником т.в.о. голови Служби безпеки України Івана Баканова.

* * *

Михайло Федоров народився у 1991 році на Запоріжжі. Народився 21 січня 1991 року у місті Василівка Запорізької області. Випускник факультету соціології та управління Запорізького національного університету. Операційний директор в освітньому проекті для підприємців "Суперлюди". Підприємець, засновник компанії "SMMSTUDIO". Організатор Facebook Marketing Conf. Керівник діджитал-напрямку у команді кандидата у президенти України Володимира Зеленського під час президентської кампанії 2019 року.

* * *

Тимофій Милованов народився у 1975 році. Навчався у Національному технічному університеті України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського" та Києво-Могилянській Академії. Отримав ступінь магістра економіки в Київській школі економіки та в Університеті Вісконсин-Медісон. Викладав в університеті Бонна, університеті штату Пенсильванія, Пенсильванському університеті та університеті Піттсбурга. Почесний президент Київської школи економіки. З липня 2016 року - член Ради Національного банку України, з жовтня 2016 року - заступник Голови Ради Національного банку України.

* * *

Денис Малюська народився у 1981 році. Навчався на юридичному факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка та в Лондонському університеті. Працював юристом, спеціалізуючись у питаннях регулювання підприємницької діяльності, врегулювання спорів та банкрутства. Заснував у 2004 році адвокатське об'єднання "Адвокатська фірма "Бізнес-право". Засновник та керівник ТОВ "Радник ПРЕС". З 2010 року - консультант із розвитку приватного сектору Групи Світового банку. Голова правління BRDO/World Bank Group. Обраний народним депутатом України 9 скликання від партії "Слуга народу".

* * *

Олексій Оржель народився 26 січня 1984 року. Закінчив Інститут енергозбереження та енергоменеджменту НТУУ КПІ, отримав магістерський ступінь за спеціальністю енергетичний менеджмент. Експерт у сфері паливно-енергетичного комплексу, учасник спеціалізованих конференцій та семінарів. Працював на різних посадах в Національному регуляторі у сфері енергетики. З 2014 року працює в приватному секторі. Голова Української асоціації відновлюваної енергетики.

* * *

Оксана Маркарова народилась у 1976 році. Закінчила Києво-Могилянську академію та Університет Індіани (Блумінгтон/США). З 1998–1999 рр. - радник з питань економічної політики в американському фонді прямих інвестицій Western NIS Enterprise Fund (тепер в управлінні Horizon Capital). У 2000 році проходила практику в Світовому банку в Сполучених Штатах Америки, працювала в групі банків та фінансових ринків регіону Європи та Центральної Азії. З 2001-2003 рр. - менеджер з зовнішніх та корпоративних зв’язків в американському фонді прямих інвестицій Western NIS Enterprise Fund. З 2003–2015 рр. - Голова Правління (Президент) компанії ПАТ Інвестиційна компанія "ІТТ-Інвест". У 2015–2016 рр. - заступник міністра фінансів України – керівник апарату. З 2016 року - Урядовий уповноважений з питань інвестицій. У 2016–2018 рр.- перший заступник міністра фінансів України. З 7 червня 2018 року - в.о. міністра фінансів України, з 22 листопада 2018 року - міністр фінансів України.

* * *

Владислав Криклій народився 23 листопада 1986 року. Навчався у Київському Національному університеті ім. Тараса Шевченка. Працював в інвестиційно-банківській сфері, а також в компанії "Tickets.ua". З 2014-2015 рр. - радник міністра МВС України. З березня по листопад 2015 року був заступником начальника Департаменту ДАІ МВС України, а з листопада - начальник Головного сервісного центру МВС України. Обраний народним депутатом України 9 скликання від партії "Слуга народу".

* * *

Олена Бабак народилася 27 вересня 1969 року. Навчалася у Київському державному педагогічному інституті іноземних мов. У 1996 році стала переможцем конкурсу на отримання гранту для навчання в США за підтримки фонду Едмунда Маскі та у 1998 році одержала кваліфікацію магістра в Олд Домініон Університеті (шт. Вірджинія, США) за спеціальністю "Бізнес адміністрування" та спеціалізацією "фінанси". З 1998 року - приватний підприємець. З 2004 року - член правління та співзасновник Всеукраїнської благодійної організації "Інститут місцевого розвитку". Член парламентської фракції "Об'єднання "Самопоміч". Народний депутат України 8-го скликання.

* * *

Ганна Новосад народилася 28 липня 1990 року у Ладижині Вінницької області. У Національному університеті "Києво-Могилянська академія" отримала диплом бакалавра політології . Закінчила магістерську програму європейських студій в Університеті Маастрихта (Нідерланди). Генеральний директор директорату стратегічного планування та євроінтеграції Міністерства освіти і науки України. Очолювала управління міжнародного співробітництва та євроінтеграції Міністерства освіти і науки України.

* * *

Зоряна Скалецька (Черненко) - доцент Національного університету "Києво-Могилянська академія", доктор правових наук, експерт із питань медичної реформи у "Реанімаційному пакеті реформ", директор громадської організації "Форум здоров’я" та член Всесвітньої асоціації медичного права. Окрім того, Черненко очолює комісію з питань реформування системи охорони здоров`я Громадської ради при Міністерстві охорони здоров’я України.

* * *

Володимир Бородянський народився у 1974 році. Закінчив Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана. У 2012-2018 рр. Обіймав посаду директора холдингу StarLightMedia, ексгенерального директора телеканалу СТБ. 29 липня 2019 року призначений радником Президента України Володимира Зеленського з гуманітарних питань (поза штатом). Раніше був комерційним директором газети "Московский комсомолець в Украине". З 2000 року керував відділом з управління медіаактивами "Альфа-банку" в Україні, відповідав за реалізацію бізнес-проектів "Новий канал", "Наше радіо", "Московский комсомолець в Украине". У 2004 році очолив правління телеканалу СТБ, який перейшов у власність Віктора Пінчука.

* * *

Юлії Соколовській 34 роки. Навчалася у Національній академії держуправління при президентові України, КНЕУ, Об'єднаному віденському інституті. Радник в Міністерстві фінансів України. Раніше Соколовська була директором департаменту фінансів і охорони здоров’я та соціальних програм Міністерства фінансів України.

* * *

Арсен Аваков народився 2 січня 1964 року. Навчався у Харківському політехнічному інституті. У 1987-1990 рр. - інженер ВНДІ охорони вод (Харків). З 1990-2005 рр. - засновник і президент одного з перших в Україні акціонерних товариств - АТ "Інвестор". З 2005-2010 рр. - голова Харківської обласної державної адміністрації. Депутат Харківської обласної ради 5 і 6 скликань. З 2014 року - Міністр внутрішніх справ України. Народний депутат 7 і 8 скликань.

* * *

Оксана Коляда народилась у 1980 році. Закінчила Львівський інститут внутрішніх справ, спеціальність правознавство, Львівський державний університет внутрішніх справ. Полковник запасу. Учасник бойових дій. У 2003–2015 рр. - служба в МВС, 2015-2017 рр. - начальник управління комунікації та преси Міністерства оборони України. У 2016-2017 рр. – голова робочої групи Комітету реформ Міністерства оборони України з розробки системи стратегічних комунікацій у Збройних Силах України. 13 березня 2019 року призначена на посаду заступника міністра у справах ветеранів.