Аваков залишається міністром під персональну відповідальність Президента - Арахамія

Голова фракції політичної партії «Слуга народу» пояснив, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков залишатиметься на цій посаді як «перехідний» міністр упродовж пів року.

Про це Давид Арахамія заявив журналістам у кулуарах парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Мої прогнози, тобто це вже майже факт: Арсен Борисович тимчасово залишається (на посаді міністра внутрішніх справ - ред.) під персональну відповідальність Президента», - сказав Арахамія.

За його словами, причиною відтермінування відставки Авакова є «перехідний період».

«Так в бюджетному процесі потрібен «перехідний період», тому Оксана Маркарова залишається, і є нацбезпека, де у нас Міністерство оборони і МВС. З Міноборони у нас досягнуті домовленості, що міністр Полторак буде підтримувати Андрія Загороднюка, допомагатиме йому, а щодо МВС - Арсен Борисович Аваков теж буде в якості «перехідного» міністра зараз працювати», - пояснив Арахамія.

Водночас він уточнив, що цей перехідний період у випадку Авакова може тривати пів року.

«Моє враження - це шість місяців», - сказав Арахамія.

При цьому голова фракції «Слуга народу» підкреслив, що за цей час міністр внутрішніх справ має повністю оновити склад своїх заступників, які, в свою чергу, «матимуть почати працювати, набувати досвіду, контролювати це міністерство і почати впроваджувати реформу, яку нам обіцяли».

Після цього, за словами Арахамії, Аваков сам подасть у відставку.

«Я думаю, що його не звільнять, а він піде сам», - додав політик.

Як повідомляв Укрінформ, 28 серпня Президент Володимир Зеленський під час зустрічі з майбутніми народними депутатами у виставковому центрі "Парковий" на запитання про імовірне призначення Аресна Авакова відповів, що "рішення ще не прийнято", і у цьому питанні його цікавлять лише професійні якості.

Читайте також: Арахамія не став коментувати, чи залишать Авакова в уряді

Ввечері 28 серпня активісти під Офісом Президента влаштували протест проти призначення Авакова міністром внутрішніх справ у новому уряді. Аналогічна акція протесту пройшла 29 серпня під Верховною Радою.