Україна vs Росія: суд ООН продовжить слухання 6 червня

6 та 7 червня міжнародний суд ООН заслухає додаткові аргументи та заперечення України і РФ у справі щодо порушення Росією Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу у Гаазі з посиланням на інформацію прес-служби суду.

“Основним завданням сьогодні було дати відповіді на заперечення російської сторони щодо наявності юрисдикції суду. Російська делегація буде виступати в четвер, тобто буде їхня реакція на нашу позицію, і Україна отримає право виступити зі своїми коментарями в п’ятницю. Ми відчуваємо себе впевнено і отримуємо ще можливість в п'ятницю дати додаткові аргументи, в залежності від того, яка буде лінія в росіян в четвер”, - так посол України в Королівстві Нідерланди Всеволод Ченцов, який є також заступником агента України у Міжнародному суді ООН, прокоментував Укрінформу подальший перебіг справи.

Читайте також: Росія не заперечувала у Гаазі фінансування “Л/ДНР”

Як повідомляв Укрінформ, у Гаазі протягом двох днів відбувалися слухання в Міжнародному суді ООН щодо попередніх заперечень Російської Федерації (юрисдикції) у справі про застосування та тлумачення Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації. Першого дня свої аргументи наводила Росія. Сьогодні виступали представники України. Завтра у судових слуханнях оголошена перерва. Сторони готуватимуться до другого раунду.

Якщо аргументи України переконають Міжнародний суд ООН, суд зможе перейти до розгляду справи по суті.