Баканов прокоментував ситуацію з відео про "окупацію Буковини"

Правоохоронні органи мають висловити спільну позицію щодо провокаційного відео про нібито окупацію Румунією у 2022 році Чернівецької й частини Одеської областей.

Про це сказав на брифінгу тимчасово виконуючий обов’язки голови Служби безпеки України Іван Баканов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“На жаль, є проблеми не тільки з цим роликом, є проблеми і в інших регіонах, про які я доповім на зборах (скликаних військовим прокурором Анатолієм Матіосом — ред.), щоб потім всі правоохоронні органи прийняли спільне рішення. Але іноді здається, що коли ви привертаєте увагу до них, у даному випадку до цього ролика, то ваша увага стає інформаційно більш потужним приводом, щоб про цей ролик дізналися. Тому в цих питаннях потрібно більше зважувати, чи потрібно коментувати такі речі, чи просто ефективно на них реагувати», – сказав Баканов.

Читайте також: Матіос скликає нараду через провокаційне відео захоплення Румунією українських територій

Як повідомлялося, головний військовий прокурор України Анатолій Матіос скликав на вівторок термінову нараду з силовиками у звʼязку з появою в Мережі аматорське відео про окупацію Румунією в майбутньому частини України. Він також пообіцяв внести відомості до ЄРДР про підготовку невстановленими особами посягання на територіальну цілісність.