Новий заступник глави АП Гончарук відповідатиме за економіку

Новий заступник глави Адміністрації Президента України Олексій Гончарук відповідатиме за економічний блок питань.

Про це він сам розповів у Facebook.

"Відтепер я працюватиму в Адміністрації Президента України в команді Президента Володимира Зеленського. На позиції заступника глави АП... В команді відповідатиму за блок економічного розвитку та продовження реформ. Тепер разом з Максимом Нефьодовим захищатимемо все правильне і здорове, що "народилось" в Україні за 4 роки, та продовжуватимемо боротись зі "схематозом" та "хабарменами" з двох фронтів. А ідей та напрацювань у нас в BRDO, повірте, багатенько", - написав Гончарук.

Він зазначив, що нове призначення для нього — це великий виклик і велика відповідальність.

Протягом тижня Гончарук обіцяє надати "детальні пояснення по всіх позиціях" стосовно напрямків і планів своєї роботи.

Він також заявив, що мріє, щоб через 3 роки Україна увійшла до ТОП-10 рейтингу Світового банку Doing Business, і має намір докласти для цього максимум зусиль.

Читайте також: Данилюка призначили секретарем РНБО

Як повідомляв Укрінформ, 28 травня Президент Володимир Зеленський призначив Олексія Гончарука заступником глави Адміністрації Президента України.

Гончарук — юрист, адвокат, магістр державного управління, доктор філософії в галузі права, голова незалежного експертно-аналітичного центру "Офіс ефективного регулювання" (BRDO).

Раніше був керуючим партнером юридичної фірми Constructive Lawyers, а також був радником екс-міністра екології та природних ресурсів.

На позачергових парламентських виборах 2014 року балотувався в Раду під першим номером від партії "Сила людей".