Портнов учетверте поскаржився на Порошенка до Держбюро розслідувань

Колишній заступник глави Адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов подав до Державного бюро розслідувань чергову заяву про нібито злочин екс-президента Петра Порошенка.

Про це Портнов повідомив у своєму Telegram-каналі.

"Друзі, поки відносно Порошенка йдуть першочергові слідчі дії щодо трьох перших кримінальних проваджень про державну зраду, відмивання коштів, зловживання службовим становищем, легалізацію в офшорах злочинних доходів і несплату податків, сьогодні ми звернулися з четвертою заявою про злочин Порошенка — спробу узурпації ним судової влади", - написав він.

Як повідомлялося, екс-заступник глави Адміністрації колишнього президента-втікача Віктора Януковича Андрій Портнов заявив, що подав до Державного бюро розслідувань заяву зі звинуваченням колишнього президента України Петра Порошенка у скоєнні злочину. Так, за словами Портнова, Порошенка вважають "причетним до державної зради, спроби захоплення державної влади і перевищення влади та службових повноважень".

Читайте також: У БПП кажуть, що звинувачення Порошенка — помста за націоналізацію ПриватБанку

Раніше, 19 травня, Портнов заявив про повернення в Україну.

Стосовно Портнова українські правоохоронці розслідували кримінальне провадження за статтею "державна зрада". Генпрокуратура розшукувала Портнова за обвинуваченням у причетності до масових вбивств активістів на Майдані у 2014 році. Прокуратура Криму перевіряла причетність Портнова до постанови Верховної Ради Криму під час початку окупації півострова. Портнов зняв обвинувачення через суд.

Портнов був радником Віктора Януковича у 2011-2014 роках, заступником глави АП Януковича, членом Ради Нацбанку України. У 2005-2010 роках був головним юристом команди Юлії Тимошенко.