Бойко та Вілкул прокоментували заяву Зеленського про розпуск Ради

Оновлено

Один з організаторів "Опозиційної платформи - За життя", народний депутат Юрій Бойко заявив, що підтримує заяву Президента Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради 8 скликання.

Про це політик сказав журналістам у кулуарах після урочистого засідання, присвяченого складанню присяги новим Президентом України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми раді, що є оголошення про розпуск Верховної Ради, тому що не може парламент з рівнем довіри в 4 відсотки робити законодавчі акти і керувати країною, оскільки у нас - парламентсько-президентська республіка. Тому я дуже задоволений", - сказав Бойко.

При цьому на запитання про готовність йти на дострокові вибори Бойко сказав, що "Опозиційна платформа - За життя" готова була йти на вибори ще два роки тому, коли "зрозуміли, що розпалася правляча коаліція і немає жодного кроку для досягнення миру і припинення війни, і тоді вже пропонували розпуститися парламенту".

Читайте також: «Батьківщина» підтримує намір Зеленського розпустити Раду

Водночас, заступник голови парламентської фракції "Опозиційний блок" Олександр Вілкул назвав рішення Зеленського про розпуск Верховної Ради політичним.

"Я думаю, що з цим розберуться юристи. Але в будь-якому разі, це рішення не юридичне, це рішення політичне. Політичне рішення прийнято, було очевидно, що воно буде прийнято ще кілька тижнів тому", - сказав Вілкул.

Він додав, що до виборів готовий.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський під час інавгураційної промови оголосив про розпуск Верховної Ради.