Луценко не згодна з забороною суду виступати на Погоджувальній раді

Документ

Представник Президента у ВР Ірина Луценко заявила, що не погоджується з рішенням Окружного адмінсуду Києва, який визнав протиправними дії спікера з надання їй слова для виступу на засіданнях Погоджувальної ради.

Про це вона написала у на своїй Facebook.

"Ми не погоджуємося з рішенням суду. Наша позиція базується на наступному: Ч.4 ст. 73 Регламенту ВРУ визначено право народних депутатів бути присутніми на засіданнях Погоджувальної ради, брати участь у обговоренні, вносити пропозиції щодо розкладу пленарних засідань", - зазначила Луценко.

За словами політика, вона може брати участь у засіданнях Погоджувальної ради і обговореннях і як народний депутат, і як представник глави держави.

"З огляду на правову природу повноважень як народного депутата України, так і представника глави держави у ВРУ, ці повноваження є взаємодоповненням, оскільки спрямовані на забезпечення представництва українського народу", - вважає Луценко.

Читайте також: Ірина Луценко вважає, що перебіжчиків із БПП до Зеленського буде небагато

Вона зазначила, що зважаючи на функціональне призначення Погоджувальної ради, її робота має організовуватися у спосіб, орієнтований на максимально результативне та конструктивне формування актуального порядку денного роботи парламенту. "Повноваження Голови ВРУ щодо ведення засідань Погоджувальної ради є дискреційними, оскільки регламент ВРУ не визначає порядок її проведення", - підкреслила народний депутат.

Як повідомляв Укрінформ, суд визнав протиправними дії Голови Верховної Ради Андрія Парубія щодо надання на засіданнях погоджувальної ради слова для виступу представнику Президента Ірині Луценко.