Туреччина вбачає потужний потенціал у військово-технічних проектах з Україною

Секретар РНБО ОлександраТурчинов обговорив з Надзвичайним і Повноважним Послом Турецької Республіки в Україні Ягмуром Ахметом Гюльдере ситуацію в Причорноморському басейні внаслідок агресії РФ та військово-технічне співробітництво.

Про це повідомляє прес-служба Радбезу.

«Окупація Криму змінила паритет сил у Причорноморському басейні», - сказав Турчинов, підкресливши, що російська агресивна політика в регіоні триває, про що свідчать намагання РФ блокувати українські порти в Азовському морі та захоплення українських кораблів у Керченській протоці.

Як зазначається, співрозмовники також приділили увагу питанню поглиблення двостороннього співробітництва у військово-технічній сфері, зокрема, в питаннях, які мають стратегічне значення для оборони обох країн.

Читайте також: Чотири країни відчувають загрози у Чорному морі з боку РФ — Міноборони

Своєю чергою, посол наголосив, що Туреччина «не визнає незаконну окупацію Криму, та занепокоєна ситуацією, що склалася у Чорному морі». За його словами, Туреччина розглядає співпрацю з Україною в оборонно-промисловому комплексі не лише в контексті торговельних відносин. «Ми бачимо потужний потенціал у створенні та розвитку спільних проектів і підприємств», - заявив Ягмур Ахмет Гюльдере.

За його словами, “сильна самодостатня Україна може бути найкращим партнером для Туреччини на північному узбережжі Чорного моря”.