Турчинов заявляє про активізацію агентів РФ та загрозу терактів перед виборами

Фото

Напередодні виборів Російська Федерація активізувала агентурні мережі, проросійські політичні проекти та ЗМІ, зросла і загроза терористичних актів.

Про це заявив секретар Ради нацбезпечи і оборони Олександр Турчинов під час зустрічі з головою Міжнародної місії зі спостереження за виборами 2019 року в Україні Євгеном Чолієм, повідомляє прес-служба Радбезу.

«Спостерігається активізація агентурних мереж, проросійських політичних проектів та ЗМІ, зростає і терористична загроза. У випадку нездатності проведення зручного для РФ кандидата та посилення впливу проросійських сил, Кремль намагатиметься всіма шляхами скомпрометувати або зірвати виборчий процес, що може значно дестабілізувати ситуацію в нашій державі», - наголосив Турчинов.

Читайте також: Чи довго ще в українських душах буде нишпорити рука Москви? – митрополит Епіфаній

Він запевнив, що силові структури в Україні будуть діяти виключно у межах законодавства і Конституції, не впливаючи на хід виборчого процесу, «але всіляко протидіючи будь-яким намаганням зірвати, скомпрометувати, фальсифікувати чи впливати на волевиявлення громадян».

Як зазначається, Чолій своєю чергою підкреслив, що Україна протистоїть брутальній російській агресії. «Ми всі розуміємо підстави, чому Україна не допускатиме на свою територію спостерігачів з РФ», - сказав він.

За інформацією голови міжнародної місії, у день виборів в Україні працюватимуть близько тисячі міжнародних спостерігачів, з яких понад 200 є представниками української діаспори, які вільно володіють українською мовою. «Це дозволить їм об'єктивно оцінювати та оперативно реагувати на будь-які ситуації», - заявив Чолій.

Він запевнив, що спостерігачі будуть постійно моніторити і всіляко протидіяти спробам РФ дискредитувати вибори в Україні, повідомляють в прес-службі РНБО.