Кабмін у середу може прийняти рішення щодо Супрун

У середу 6 лютого 2019 року на засіданні Кабінету міністрів можуть розглянути питання щодо позбавлення повноважень Уляни Супрун.

Про це Укрінформу повідомив представник Кабінету міністрів України у Верховній Раді Вадим Денисенко.

“Завтра на засіданні Кабінету міністрів, імовірно, буде прийнято рішення щодо ситуації з очільником МОЗ. Уряд України подаватиме апеляцію. Рішення Окружного адміністративного суду Києва оскаржуватиметься. Уляна Супрун — це людина, проти якої протягом останнього року ведеться шалений тиск з різних сторін. Це - той міністр, якому за усі роки за цій посаді, ніхто не зміг закинути будь-якого факту щодо причетності її до корупції”, - сказав Денисенко.

За його словами, у відстороненні Супрун зацікавлені особи, що заробляли на корупційних схемах в українській системі охорони здоров'я.

“Не слід забувати про медичну мафію в Україні та про те, що медична галузь це — близько 100 мільярдів гривень державного бюджету. Причини воєн проти Супрун слід шукати у цих грошах”, - зазначив Денисенко.

Він наголосив, що головна задача уряду зберегти хід медичної реформи.

Читайте також: Супрун мала виконувати обов'язки глави МОЗ не довше місяця — суд

“На первинці зараз відчувається прогрес. Зокрема, лікар, який отримував 4-5 тисяч, отримує у середньому 12 тисяч гривень на місяць. Є міста, де сімейний лікар отримує до 18 тисяч гривень. Зараз головне не зупинитися та продовжувати реформи на вторинному рівні надання медичної допомоги”, - зазначив Денисенко.

Як повідомляв Укрінформ, МОЗ проводить консультації з юристами щодо позбавлення Окружним адмінсудом Києва в.о.міністра охорони здоров’я України Уляни Супрун повноважень очільниці відомства.

Раніше у вівторок лідер Радикальної партії Олег Ляшко повідомив, що за позовом народного депутата з його політсили Ігоря Мосійчука суд заборонив Супрун виконувати обов’язки глави Міністерства охорони здоров’я України.

Зі свого боку, в Окружному адміністративному суді Києва повідомили, що суд заборонив Супрун вчиняти будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень глави МОЗ, зокрема, й через те, що вона є громадянкою США.

Раніше Супрун повідомляла, що Окружний адміністративний суд Києва 15 лютого 2019 року розглядатиме позов народного депутата Ігоря Мосійчука щодо відсутності у неї повноважень щодо виконання обов’язків міністра охорони здоров’я України.

Як повідомлялося, 1 лютого до Окружного адміністративного суду міста Київ надійшов позов від народного депутата Ігоря Мосійчука до Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана щодо підписання розпорядження про тимчасове покладання на Супрун виконання обов’язків міністра охорони здоров’я. Позивач оскаржує призначення Супрун рішенням КМУ, а також невнесення на розгляд Верховної Ради подання про призначення міністра охорони здоров’я. Мосійчук просить суд зобов’язати Гройсмана внести відповідне подання до парламенту.