Угорщина готова підтримати Україну на шляху євроінтеграції - посол

Фото

Під час ознайомчого візиту на Закарпаття Надзвичайний і Повноважний посол Угорщини в Україні Іштван Ійдярто заявив, що між Угорщиною та Україною почалися позитивні зрушення в двосторонніх відносинах.

Про це посол Угорщини заявив під час короткого брифінгу для журналістів в Закарпатській ОДА, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У нас складний рік позаду, але на початку нового року ми хочемо відзначити позитивні зрушення у відносинах України та Угорщини. Ми зі свого боку прагнемо, аби ці позитивні зрушення перетворилися у позитивний процес, адже це не природно, аби Угорщина та Україна не мали добрих стосунків. У нас спільні цілі, дуже багато схожих проблем і важливо, аби всі розуміли та усвідомлювали, що протягом довговікової історії між українцями та угорцями проблем не було — і тепер їх не має бути,” - сказав Ійдярто.

Він наголосив, що наслідком напруження у стосунках двох країн стало те, що важливі спільні проекти просто припинилися.

“Ми би хотіли, щоб той прогрес, економічний розвиток, який зараз відбувається в Угорщині, його наслідки були відчутні в Україні — тому в першу чергу маємо намір продовжити співпрацю з Україною в плані транспортного сполучення, дорожньої інфраструктури”, - наголосив посол.

За його словами, це значно укріпить зв'язки між державами.

Також посол Ідйярто наголосив, що Угорщина готова до того, аби сприяти європейській інтеграції України.

Надзвичайний і Повноважний Посол Угорщини в Україні відвідав Закарпаття / Фото: Гудак Сергій, Укрінформ

Сьогодні Надзвичайний і Повноважний посол Угорщини в Україні Іштван Ійдярто відвідує Закарпатську область з ознайомчим візитом. Він зустрівся з головою Закарпатської ОДА Геннадієм Москалем та головою Закарпатської облради Михайлом Рівісом, провів ряд зустрічей та акцій з нагоди Днів угорської культури на Закарпатті 22-23 січня.

Як повідомлялося раніше, офіційний Будапешт неодноразово робив заяви про те, що блокуватиме євроінтеграційні ініціативи Закарпаття на міжнародному рівні.