Порошенко закликає Ізраїль посприяти звільненню із РФ українських моряків

Фото

Президент Петро Порошенко закликав Ізраїль сприяти звільненню українських моряків, яких Росія взяла в полон у Керченській протоці.

Про це йшлося під час зустрічі Глави Української держави з Президентом Держави Ізраїль Реувеном Рівліном, повідомляє прес-служба Президента України.

“Президент України закликав Ізраїль сприяти звільненню українських моряків, незаконно захоплених Росією в полон під час акту агресії в Керченській протоці”, - ідеться в повідомленні.

Крім того, за даними АП, на зустрічі було обговорено широке коло питань двостороннього порядку денного та шляхів подальшого розвитку традиційно дружніх відносин між Україною та Ізраїлем.

Читайте також: Порошенко візьме участь в урочистостях до Дня Соборності

Окрему увагу лідери держав приділили актуальним питанням міжнародного порядку денного, зокрема тематиці врегулювання конфлікту на Близькому Сході та кризи в Сирії.

Сторони також відзначили важливість посилення політичних контактів між Україною та Ізраїлем на найвищому рівні та висловились за збереження високої динаміки двосторонніх візитів у майбутньому.

Водночас співрозмовники “високо відзначили” угоду про зону вільної торгівлі між Україною та Ізраїлем, підписання якої планується увечері в понеділок.

Також Порошенко запросив Президента Ізраїлю Реувена Рівліна здійснити візит до України у 2019 році.

Як повідомлялося, Президент України Петро Порошенко 20-21 січня перебуває з офіційним візитом в Ізраїлі.

Порошенко провів переговори з президентом Ізраїля / Фото: Марків Михайло