Суд дозволив Насірову виїжджати за межі Києва та області

Шевченківський районний суд Києва дозволив екс-голові Державної фіскальної служби України Роману Насірову виїжджати за межі Києва та Київської області.

Відповідне рішення суд ухвалив на засіданні 10 січня, повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура на своїй сторінці у Facebook.

“Прокурором САП заявлено клопотання про продовження строку дії обов’язків, покладених на підсудних (екс-голову ДФС та керівника Департаменту ДФС - ред.), які за результатами розгляду були задоволені частково, за винятком обов’язку не залишати межі міста Києва та Київської області, що судом вирішено не продовжувати”, - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що упродовж засідання було оголошено ще 25 сторінок обвинувального акту. Таким чином, станом на 10 січня 2019 року всього прокурорами оголошено 419 із 774 сторінок обвинувального акту, поінформували в САП.

Наступне судове засідання призначено на 16:00 23 січня.

Як повідомлялося, Насіров обвинувачується у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364) та службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу). За версією слідства, в період 2015-2016 рр. він дозволив компаніям депутата-втікача Олександра Онищенка не сплачувати державі рентну плату за користування надрами. Ці дії Насірова завдали державі збитків на суму понад 2 млрд гривень.

У березні 2017 року Кабмін відсторонив Насірова від виконання обов'язків до закінчення розслідування Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і Національного антикорупційного бюро.

Читайте також: Кабмін оскаржив поновлення Насірова

31 січня 2018 року Насіров був звільнений з посади голови ДФС.

Водночас 11 грудня 2018 року Окружний адміністративний суд Києва ухвалив рішення поновити Насірова на посаді глави Державної фіскальної служби. Кабмін вже оскаржив це рішення суду.