Аваков прокоментував “запит РФ до ГПУ”: Дам свідчення в обмін на Януковича

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що не веде облік, скільки проти нього в Росії відкрито кримінальних справ, оскільки не вважає їх змістовними або обґрунтованими.

Про це він написав у Facebook.

"Прочитав про себе новину - Росія попросила ГПУ про допомогу в кримінальному розслідуванні проти Авакова (документи) - ще одна кримінальна справа в Росії. Не особливо цікава новина - скільки їх вже було! .. А скільки, припускаю, буде ... Я, зрозуміло, не веду облік, скільки щодо мене у них відкрито кримінальних справ, оскільки не вважаю їх скільки-небудь змістовними або обґрунтованими. Всі ж розуміють, що їх відкривають в силу політичної доцільності з точки зору путінського режиму", - написав він.

Також міністр підкреслив, що з тієї ж причини вважає кожну таку справу "позитивною оцінкою якості моєї роботи на посаді міністра внутрішніх справ України".

Читайте також: Швейцарія на рік продовжила замороження активів Януковича

"Коментую документи, що з'явилися в ЗМІ по цій справі тільки через курйозність підходу: Генеральна прокуратура РФ висловлює готовність надавати ГПУ правову допомогу в розслідуванні справ, учасниками яких є Росія та Україна. В цьому випадку я готовий дати свідчення у так званій справі про перешкоджання голосуванню на виборах Путіна в обмін на екстрадицію громадянина Януковича! Сподіваюся, Генеральна прокуратура України мене підтримає", - додав Аваков.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Генеральна прокуратура Росії у вересні 2018 року направила в ГПУ запит слідчого комітету про правову допомогу для притягнення до кримінальної відповідальності міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.