Порошенко переконаний, що ЄС продовжить санкції проти Росії

Президент Петро Порошенко переконаний, що Європейський Союз у четвер продовжить санкції проти Росії у зв’язку з невиконанням Мінських домовленостей та агресією проти України.

Про це він заявив на спільній з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом прес-конференції у Брюсселі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми вчора провели дуже вдалі переговори з представниками Європейської Ради на чолі з Дональдом Туском і висловлюємо тверду впевненість у тому, що санкції проти Російської Федерації будуть сьогодні продовжені”, - зазначив Порошенко.

За його словами, санкції проти РФ будуть продовжені саме за невиконання нею Мінських угод, за проведення незаконних виборів в ОРДЛО, за повне ігнорування міжнародного права, за агресію проти Української держави.

Читайте також: Порошенко: Росія відкрито вчинила акт агресії проти України. На цьому - крапка

Як повідомлялося, раніше Президент Європейської Ради Дональд Туск заявив, що 13-14 грудня в Брюсселі відбудеться саміт, на якому лідери ЄС ухвалять рішення щодо продовження санкцій проти Росії.

12-13 грудня Президент України Петро Порошенко перебуває з робочим візитом у Брюсселі в рамках засідання Європейської Ради.